potřebujete:
4 lžíce ovesných vloček
hrnek mléka
5 lžic jogurtu
2 lžíce chia semínek
lžíce nakrájených mandlí
libovolné ovoce
Přečtěte si: Domácí perník s jablky: Sladká klasika, která nezklame
postup:
Ovesné vločky si nasypeme do zavařovacích láhve. Přidáme hrnek mléka, přibližně 5 lžic bílého jogurtu a chia semínka. Pohár naplníme přibližně do tří čtvrtin a sklo uzavřeme. Celou vzniklou směs protřepáním promícháme. Následně si nakrájíme ovoce na malé kousky – v případě malin je jen rozřízneme na polovinu. Přidáme je do ke směsi, sklíčko zavřeme a necháme uležet v lednici – nejlépe na pár hodin. Je to mimořádně důležité, zejména proto, aby vločky a chia semínka co nejvíce nasákly. Kaše je vhodná na snídani, ale klidně i na svačinu či lehkou večeři. V lednici totiž vydrží až tři dny. Dobrou chuť!