Mexická pochoutka je oblíbená po celém světě ze zjevného důvodu – chutná opravdu božsky. Pokud jste ji ještě nevyzkoušeli, je na čase!
potřebujete:
cibule
2ks rajčat
2PL koriandr
2ks chilli papriček
3ks limetek
sůl
Přečtěte si: Zeleninová polévka s červenou čočkou a jáhlami: Nejenže zahřeje, ale prospěje i imunitě
postup:
Rajčata a cibuli si nakrájíme na drobné kousky. Vložíme je do velké misky a zatím si posekáme koriandr, také nadrobno. Vše spolu promícháme.
Zvláště si najemno pokrájíme chilli papričky a za stálého míchání přidáme do mísy k rajčatům a cibuli. Postupně přidáváme i koriandr, šťávu z limetek a podle vlastní chuti i sůl. Vše pořádně promícháme a alespoň 10 hodin necháme odstát v lednici. Podáváme například s tortilly, kukuřičnými lupínky, ale zároveň můžeme použít jako přílohu k masu či rybě. Dobrou chuť!